02.07.16

Обов'язкове ЗНО з іноземної пропонують відкласти ще на рік

До уваги колег та майбутніх випускників-2017!
Можливо хтось з вас ще не зустрів цієї інформації, оскільки вона оприлюднена лише учора, 1 липня. Тому вважаю за необхідне поділитись з вами новиною: колегія МОН пропонує відкласти зовнішнє оцінювання з іноземної мови ще на рік.
Це було обговорено 30 червня на засіданні Колегії Міністерства освіти та науки України за результатами апробаційного ЗНО з іноземної мови цього року.
Причина – складно підготувати та провести всеохоплююче реальне ЗНО з іноземної мови, яке б перевіряло, принаймні, три з чотирьох базових навичок володіння іноземною мовою: читання; письмо; розуміння на слух; говоріння.


"Четверту навичку – говоріння – перевірити під час масового тестування надзвичайно складно практично неможливо", – вважає директор Українського центру оцінювання якості освіти(УЦОЯО) Вадим Карандій.

Для оцінювання навичок говоріння головні ролі відводиться особі, яка має спілкуватися з абітурієнтом, та екзаменатору. Ефективність такого оцінювання дуже залежить від фаховості відповідних осіб.
Карандій навів цікаву статистику виконання тестових завдань. Загалом з англійської мови взяли участь більше 600 випускників, з інших мов – менше. 
Детальніше читайте на сайті Osvita.ua

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...