21.08.16

В американській Міннесоті проголосили 24 серпня 2016 року Днем Незалежності України


Можливо хтось ще не чув? Цікава та приємна новина ! ☺
У ШТАТІ МІННЕСОТА  24 СЕРПНЯ ОФІЦІЙНО ВІДЗНАЧАТИМУТЬ ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ.
Губернатор Марк Дейтон офіційно проголосив 24 серпня 2016 року Днем Незалежності України у штаті Міннесота. Про це йдеться у спеціальній прокламації, передає "Голос Америки".
У документі йдеться, що "винахідливий дух, багата культура та спадщина, віддана робота українсько-американських громадян принесли надзвичайну користь штату Міннесота та Сполученим Штатам Америки".


"Українські громадяни завжди підтримували тверду відданість демократичним ідеалам, навіть у часи важких випробувань, голоду, іноземних вторгнень, вони продовжують свої зусилля, щоб стати поважним партнером західної спільноти демократичних країн", - зазначив губернатор Міннесоти.
Лише у Міннесоті, йдеться у документі, близько 30 тис. українських американців зробили надзвичайний внесок для досягнення успіху в освітній, науковій та економічній галузях.
Документ був підписаний 8 серпня цього року.
Штат Міннесота розташований на кордоні з Канадою, найбільшими його містами є Міннеаполіс, Рочестер, Сент-Пол, Дулут.
А у Каліфорнії ухвалили резолюцію з нагоди 25 річниці незалежності України.
Сенат штату Каліфорнія у присутності посла України в США Валерія Чалого ухвалив резолюцію з нагоди відзначення 24 серпня 2016 року Дня Незалежності України.
Про це повідомляється на сайті посольства України у Вашингтоні.
Підтримана верхньою палатою законодавчого органу Каліфорнії резолюція «відзначає значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичного, економічного та культурного надбання Каліфорнії», - йдеться у повідомленні.

За словами дипломатичного представництва України в США, у цьому документі також вказується на споконвічну боротьбу українського народу за свободу і незалежність та досягнення демократичних ідеалів, що залишається актуальним і на нинішньому етапі розбудови України.

У зв'язку з цим, як зазначається, Сенат Каліфорнії підтримує проведення заходів з відзначення у цьому штаті Дня Незалежності України.

За повідомленням посольства, після голосування за згадану резолюцію Валерій Чалий провів зустріч з головою демократичної більшості в штатному Сенаті Каліфорнії Кевіном де Леоном, під час якої подякував за солідарність з Україною у такий складний час та обговорив перспективи активізації двосторонньої взаємодії.
Посольство України в США також на своїй сторінці у Facebook повідомило, що своїм рішенням Асамблея (нижня палата законодавчого органу) штату Каліфорнія встановила 26 листопада 2016 року Днем пам'яті жертв Голодомору.
ДЖЕРЕЛО: http://ukrainian.voanews.com/a/minnesota-ukraina-mark-dayton/3473129.html

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...