20.02.16

Використання англійських цитат на уроках



Використання англійських  цитат створює ідеальні умови для розвитку мовлення учнів на різних етапах і рівнях навчання . Цитати слугують джерелом збагачення мови, підвищенню її логічної, емоційної та стилістичної виразності.
Для зацікавлення учнів цитати  є незамінним елементом побудови креативного уроку. Є декілька особливих причин для використання саме цих малих літературних форм у вивченні іноземної мови, а саме:




– вони мудрі та вагомі по лексичному значенню;

– її легко знайти в Інтернеті;

– можуть бути використані при навчанні різних аспектів мови: фонетичному, граматичному і лексичному;

– вони не важкі для запам’ятовування завдяки співзвучності, римі та ритміці;

– вони є виразними і експресивними, вимагають активізації образного мислення та аналізу;

– допомагають проілюструвати точку зору і узагальнити її у короткій формі.

Саме завдяки тому, що  цитати є невеликими за формою, їх легко інтегрувати у процес уроку. Для вправ на основі них не потрібно багато підготовки; а також вони допомагають ввести елемент гри на різних етапах вивчення англійської мови.
Цитати можут бути використані не лише учителем для побудови цікавих уроків, а й самими учням для написання творів англійською мовою, оскільки вони допомагають висловити свою точку зору точніше, або ж просто слугують підтвердженням їхньої думки. Існує дуже багато джерел , де можна знайти цитати відомих людей англійською мовою. А в час стрімкого розвитку інтернету такі джерела легко доступні й різноманітні.
Цікаві фрази відомих людей чи  з улюблених фільмів  допоможуть не тільки підняти настрій, але й дотепно відповісти на каверзне запитання або просто розвеселити друзів. Найяскравіші фрази кіногероїв стають такими ж легендарними, як і фільми, які дали їм життя. Деякі відомі цитати зараз більш впізнавані, ніж актори, які їх виголосили колись з екрану. Для всіх тих, хто звик шукати кінотеатри, в яких демонструються фільми мовою оригіналу, ми підготували добірку кращих фраз з фільмів англійською мовою.
Пропоную відвідати   Your Dictionary Quotes  , де ви можете знайти цитати з будь-якої теми. Я сама активно використовую це джерело , де беру малі літературні форми для розвитку лексичного запасу учнів і підсилення їхнього інтересу до навчання. 

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...