03.01.17

Цікаві Інтернет-ресурси у навчанні англійської мови

Думаю, що усі мої колеги, які справді зацікавлені у тому, щоб знайти найефективніші засоби мотивації  своїх учнів у вивченні англійської мови, знаходяться у постійному пошуку цих засобів, намагаються використовувати різні форми та методи роботи. Тим більше, що в наш час стрімкого розвитку комунікаційних технологій таких засобів з'являється все більше щодня. Особисто я використовую багато ресурсів, посилання на які ви можете знайти на правій боковій панелі  мого блогу, але сьогодні я вперше  відкрила для себе просто чудовий ресурс з аудіосупроводом по усім розділам , маю намір використовувати його  для навчання своїх учнів англійської лексики за різними темами, граматики, дієслів,  фразових дієслів, тощо, а також для розвитку навичок аудіювання та говоріння. Посилання на цей ресурс ви знайдете у кінці даного повідомлення.
    Як досягнути найкращих резальтатів і при цьому вкластися у відведений для уроків англійської мови час? Відповідь на це запитання складається з багатьох аспектів, які грунтуються як на здібностях учнів та професійних якостях учителя, так і на можливостях, які є в учнів та вчителів сьогодні.
   Звичайно ж, в наш час просто неможливо обмежитися старими традиційними формами  навчання, оскільки результат буде фактично  нульовим та таким, що не виправдує мети навчання іноземної мови у сучасному світі.
  Тому інтернет-ресурси стали важливим джерелом навчання учнів, і це не дивно, адже рівень комп’ютерної грамотності наших учнів дедалі стає достатньо високим, і їх використання сприймається учнями досить успішно. Використання цікавих програм та сайтів  стимулює бажання вчитися, розширює зону індивідуальної активності кожного учня, збільшує швидкість подачі якісного матеріалу в рамках одного уроку. З власного досвіду можу сказати, що під час такого навчання я роблю  особливий акцент  на самостійній, цілеспрямованій діяльності учня у пошуку необхідної інформації,, усвідомленню і переробці нових знань.Я, як вчитель,  намагаюсь бути для своїх учнів  організатором процесу навчання, керівником самостійної діяльності , надаю їм необхідну методичну допомогу і поради. З впевненостю можу сказати, що Інтернет - технології стають невід’ємною частиною загальної інформаційної культури вчителя та учнів.  Плануючи вивчення цілої теми, або ж і одного урку, для мене  важливо знати, для яких дидактичних цілей я можу застосовувати сучасні Інтернет-технології, як саме вони допоможуть меня та учням збагатити та урізноманітнити процес навчання, який новий педагогічний досвід можна при цьому отримати.
Отже, хочу поділитись посиланням на чудовий ресурс, який ,на мою думку, стане для вас  справді у нагоді : THE ENGLISH ALLEY
Успіхів вам та вашим учням!

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...