06.10.15

ЗНО З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ – БЕЗ АНГЛІЙСЬКОЇ ЗАРАЗ НІКУДИ, ЯК НА ЗНО БЕЗ ЗНАНЬ


Тести з англійської мови 2016: труднощі

ЗНО з англійської – міцний горішок. Такого висновку дійшли тисячі випускників та сотні, якщо теж не тисячі, вчителів. Частково справа в тому, що на відміну від, наприклад, тестування з математики, програма з іноземної мови не містить чіткого списку того, що потрібно знати для успішної здачі. Вказаний лексичний мінімум 2500 слів – дуже абстрактне поняття. Тому підготовка до ЗНО з англійської ґрунтується переважно на вивченні граматики та загальному «підтягуванні» рівня володіння мовою.


Особливості тестування

З труднощами розібралися. Переходимо до особливостей. В 2016 році ЗНО з англійської не ввійшло до категорії «страшні нововведення». Структура тестування лишається незмінною: 42+1 завдання, розраховані на 2 години, де +1 – це добре всім знайомий та не зовсім улюблений твір. Всі завдання 4 видів:



               
                   
На встановлення                              На вибір однієї 
відповідності (1-5, 11-6);               правильної відповіді (6-10);

            
На заповнення                                З розгорнутою відповіддю (43), 
пропусків у тексті (17-42);             одним словом – твір.

За правильні відповіді на всі-всі завдання та ідеальний за всіма критеріями оцінювання твір можна отримати 56 балів, які переведуться у 200. Варто додати, що зовнішнє тестування не перевіряє усне мовлення, як це зазвичай відбувається на конкурсах чи олімпіадах. Добре це чи погано – не так важливо, а що на один аспект менше готувати – це факт.

Готуємось до ЗНО з англійської 2016 
по-англійськи.

Себто готуватись треба так, щоб по-англійськи читати, писати, думати і тести вирішувати. По-порядку:

Читати 
потрібно багато: статей, новин та книжок на ту тематику, яка вказана у програмі (сфери спілкування). З ресурсів чудово підійдуть різноманітні канали: BBC, British Council, National Gepgraphic. Загалом, популярні англомовні британські сайти.

Лист 
З цим складніше, тому що списати можна кілометри рядків. А як знати, чи правильно граматично, лексично і за змістом? На жаль, самостійна перевірка може не увінчатись успіхом, тому у цій справі частіше всього потрібен репетитор чи викладач курсів ЗНО. Він вкаже на сильні та слабкі сторони, направить, як то кажуть, у правильне русло та мінімізує кількість помилок.

Думки англійською приходять десь на рівні intermediate, можуть трохи раніше. Орієнтовно такий рівень вимагається для успішної здачі ЗНО. Значить, треба старатись думати побільше саме англійською, особливо, якщо немає живого спілкування. Нехай з помилками, проте це дуже корисно для збільшення швидкості мовлення, читання та, звісно, письма.

Оцінювання знань тестами – об’єктивний та зручний спосіб. А знання структури тестів дає додаткові гарантії успіху. Регулярні тренування з повними тестами дадуть більше, ніж ви очікуєте. Як у мові, так і в тестах потрібен автоматизм. Тільки постійними систематичними тренуваннями його досягають. Тренуйтесь та готуйтесь. Більше додати наразі нічого. Хіба що… Ми завжди готові допомагати).

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...