20.01.16

2016- рік англійської мови в Україні

Ще дещо про англійську мову та її важливість на сьогоднішній день  

У червні 2015 р., Президент України П. Порошенко, виступаючи з посланням до ВР, заявив, про те, що наступний 2016 рік в Україні буде оголошено роком англійської мови, причому її вивчення має стати одним з пріоритетів у розвитку нашої держави.


Аргументуючи своє рішення, щодо того, що наступний 2016 рік буде оголошено роком англійської мови, Президент нашої країни, навів деякі факти щодо того, що Україна знаходиться серед країн з одним з найнижчих рівнів знання англійської мови, що є суттєвим бар’єром для жителів нашої країни в переорієнтуванні на цінності західного світу. Також Петром Порошенко було оголошено про те, що в найближчому майбутньому, володіння англійськ. мовою стане одним з найважливіших критеріїв, при прийомі на державну службу.
Слід зазначити, що відповідно до індексу володіння англійською мовою (EF EPI), Україна знаходиться на 44-му місці (серед 63 країн) по володінню англійською, що відповідає низькому рівню. Найкраще англійською, згідно данного рейтингу, володіють у 7-ми європейських країнах: Данії, Нідерландах, Швеції, Фінляндії, Норвегії, Польщі та Австрії.
Даний факт, що 2016 рік оголошено в Україні роком англ. мови, є дійсно дуже важливим, так як існує взаємозв’язок між рівнем володіння англ. мовою і рівнем життя, а також доходами населення.
Знання англійської мови, в нинішній час, грає все більш важливу роль у пристосуванні кожної людини до сучасних світових умов і дає просто величезні переваги майже у всіх сферах життя тим людям, які її вивчили як іноземну. Переоцінити значення англійської мови, без усякого сумніву, дуже складно.

Чому ж так важливе вивчення англійської мови?

Англійською мовою говорять в 51 країні світу. Близько 410 млн. чоловік є носіями англійської мови і вважають її рідною, а близько 1 млрд - розмовляють на ній. Тому англійська мова заслужено вважається міжнародною мовою спілкування, а багато лінгвістів, спираючись на існуючі тенденції, приходять до висновку, що менше ніж через сто років мовний бар'єр практично перестане існувати, і люди будуть використовувати для спілкування винятково англійську мову.
Перед людиною, що вивчила англійську мову, відкриваються великі перспективи влаштування на роботу, як у престижних вітчизняних фірмах, так і з'являється можливість працювати за кордоном. Крім того, люди, які вивчали англійську мову, можуть претендувати на більш оплачувані посади.
Знання англійської мови дозволяє більш плідно здійснювати ділові переговори із зарубіжними партнерами.
Вивчивши англійську мову, Ви можете сміливо вирушати подорожувати в будь-яку, навіть не англомовну країну і не бояться, що Вас не зрозуміють, адже англійську розуміють скрізь.
Вивчивши англійську мову можна завести друзів у різних куточках земної кулі і спілкуватися з ними спочатку по інтернету, а пізніше, можливо, зможете відвідати їх особисто.
Особливу важливість вивчення англійської мови додає той фактор, що знаючи дану мову, Ви зможете отримати доступ до всіх важливих інформаційних ресурсів, як електронних, так і друкованих, оскільки майже всі книги і статті світового значення, або пишуться англійською, або ж переводяться на неї.
Ну і звичайно ж варто відзначити той факт, що Інтернет на 57% - англомовний.
Цей список переваг, які дає вивчення англійської мови, можна продовжувати і продовжувати, але найбільш важливі з них ми розглянули.

З усього вищевикладеного можна зробити висновок, що для кожної людини, яка прагне побудувати хорошу кар'єру, розширити межі свого спілкування, черпати новітню інформацію з першоджерел, відкрити нові життєві перспективи і врешті-решт урізноманітнити своє життя і зробити його більш цікавим, вивчення англійської мови просто необхідно.


Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...