04.10.16

Аудіювання:АНГЛІЙСЬКІ ПОДКАСТИ ЗА РІВНЯМИ



Аудіювання – одна із головних складових у вивченні будь-якої мови. Чим більше ви слухаєте, тим краще починаєте її розуміти. Ось декілька цікавих ресурсів, які допоможуть вам зануритися у англомовне середовище. Ви можете слухати їх під час перерви, дорогою на роботу чи в університет, на прогулянці містом або просто займаючись хатніми справами.



Для рівня Elementary (А1)

(Я розумію парочку слів)

Learn English. Один із найкращих ресурсів для початківців від British Council. Жива англійська, чітка дикція читачів, обігравання життєвих ситуацій і велика кількість цікавих тем. А ще тут дуже багато допоміжних матеріалів.
Audio English. В спеціальному розділі для новачків ви опануєте алфавіт і елементарну лексику. Далі вже зможете вивчати фрази і вирази для спілкування з носієм мови.
Podcasts in English. Різні тематичні добірки, текстові розшифровки, завдання для домашнього опрацювання, а також нові слова.
DynEd’s Podcast. Добірка подкастів, які тривають не більше 10 хвилин. Теми легко засвоїти, їх гарно надиктовують.
Spotlight English. Ще один гарний сайт для початківців. Повільний темп читання, під кожним подкастом є текст, тому ви можете читати і слухати одночасно, а різноманітність тем – від науки і технологій до спорту та гумору – змусять вас залишитись тут ще на годинку.

Для рівня Pre-Intermediate (А2)

(Я вже розумію деякі слова і фрази на слух)
Better At English. Тут можна ознайомитися із вимовою носіїв англійської мови. Завдяки цьому ресурсу, ви вивчите ідіоми, сталі вирази і фрази для спілкування у повсякденному житті.
The English We Speak. Класичний навчальний ресурс від ВВС. У центрі кожного випуску – невеличка історія у вигляді діалогів. Кожен випуск триває декілька хвилин і містить пояснення. Вимову спеціально уповільнюють, щоб можна було правильно почути, як вимовляються ті чи інші слова та вирази. Подкаст оновлюється щотижня.
Daily ESL. На сайті 8 основних тем, кожна з яких має підтеми з описами реальних ситуацій. У кожній підтемі 5 завдань, які допоможуть вам краще засвоїти пройдений матеріал.
Voice of America Learning English. Американський медіа-ресурс, в якому є спеціальний розділ для початківців Learning English Broadcast: в цих аудіоматеріалах диктор читає текст у повільному темпі, використовуючи просту лексику. В кінці ви можете ознайомитися із текстом і дізнатися значення кожного незнайомого вам слова, просто клікнувши на нього мишкою.
Elllo. На цьому ресурсі зібрані подкасти з усього світу з різними вимовами. Цікаві матеріали і тексти розбавлені картинками, іграми та поясненнями.

Для рівня Intermediate (В1)

(Я вже добре розумію, що мені кажуть)
English as a Second Language Podcast. Цей сайт допоможе вам ознайомитися із американською англійською. Всі теми побудовані на діалогах, а тому фрази з них знадобляться всім, хто вивчає мову. І нова тема щодня.
6 Minute English. Ще одна гарна добірка аудіоматеріалів від ВВС. Кожний подкаст триває лише 6 хвилин, тому ви можете прослухати нову тему навіть під час коротенької перерви.
Luke’s English Podcast. Подкаст Люка Томпсона (Luke Thompson) – викладача і коміка з Великобританії. Він обговорює дійсно цікаві повсякденні теми. Наприклад, один із останніх його подкастів присвячений Євро-2016.
ESLnewcast.com. Добірка новин, спеціально адаптованих для тих, хто вивчає англійську.
EspressoEnglish. Цей сайт регулярно публікує освітні подкасти, які націлені на опанування сталих виразів, містять пояснення граматичних конструкцій, ідіом та іншу цікаву інформацію.

Для рівня Upper-Intermediate (В2)

(Я розумію майже все, що мені кажуть)
English Lesson Podcast. Добірка матеріалів від британського викладача Джейд Джоддл (Jade Joddle). Її подкасти допоможуть вам збагатити свій словниковий запас і побачити, як на практиці працюють різні граматичні форми.
BBC News. Один із головних новинних ресурсів Великобританії. Якісна британська вимова, нові терміни та вирази, а також якісна інформація про останні світові події.
National Public Radio. Обирайте найцікавішу для себе тему (мистецтво, освіта, політика) і слухайте. Ефект повного занурення у мовне оточення вам забезпечений.
Practical Money Skills. Ресурс допоможе вам не тільки покращити свої знання мови, але й розібратися і з деякими фінансовими питаннями. Наприклад, як правильно розрахувати витрати на подорож.
All Ears English Podcast. Дві професійні вчительки із США організували свій сайт із вивчення англійської мови. Кожен випуск дівчата дають 5 фраз або словосполучень на якусь вказану тему. При цьому все пояснюють і наводять приклади використання цих фраз у повсякденному житті. Вже опубліковано 550 записів на різні теми.

Для рівня Advanced (С1)

(Я розумію все, але не хочу на цьому зупинятися)
Splendid Speaking. Цей сайт для тих, хто бажає покращити свій рівень мови. Тут також можна ознайомитися з тестами для аудіювання при складанні IELTS.
Business English Pod. Ресурс для тих, кого цікавить вивчення бізнес-англійської. Фінансові та бухгалтерські терміни, бізнес-ідіоми, ігри та багато іншого.
Classic Poetry Aloud. Якщо ви мріяли послухати безсмертні твори Шекспіра, Байрона, Мільтона та інших класиків англійської літератури мовою оригіналу, то цей ресурс – саме те, що вам необхідно.
The History Chicks. Сайт для справжніх любителів історії і для тих, кого особливо цікавить роль жінок у історичних процесах. Загалом, цікаво та інформативно.
Math Mutation. Якщо вам хочеться глибше ознайомитися із математичною термінологією, зазирніть на цей сайт.

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...