01.06.17

Go Camp-2017. Experiments and fun.

Продовжую хроніки мовного загону в рамках проекту #GoCamp. 
Сьогодні, 1 червня, - Міжнародний День захисту дітей, тож програма мовного загону була дещо скорегована, але від того була не менш цікавою та пізнавальною як для вихованців загону, так і для нашого друга Kalle Vikman. Початок дня був традиційний - зарядка та організаційна табірна лінійка. А от після сніданку всі "мешканці" табору вирушили до центру селища, де на центральній площі відбулася яскрава і весела концертно-розважальна дитяча програма, в якій брали участь і наші вихованці. 

Звичайно ж ми запросили на дійство, яке в англомовному світі зазвичай називають "community festival" (свято громади) , і нашого Калле,аби він мав змогу поближче познайомитись з культурою та життям селища, як маленької часточки України. Діти коментували йому англійською мовою усе, що відбувалось на святі, а по його очах і тому, як він фільмував пісні та танці, які виконували учні нашої та місцевої шкіл, було видно, що йому було дуже цікаво бачити усе на власні очі та почути українські пісні у живому виконанні. По закінченню концертної програми молодші наші вихованці пішли розважатись на атракціонах, які для дітей селища організувала місцева влада, а старші просто спілкувались з Калле, цікавились його враженнями про побачене і почуте, грали "circle games", їли морозиво та тістечка, люб'язно та безкоштовно надані дітям в день їхнього свята керівництвом селища.
А по обіді мої "англійці" продовжили свою діяльність у тижневому проекті "Здорове тіло та здорове харчування"(Healthy Body and Healthy Eating).Темою сьогоднішнього дня було «Healthy Drinks» (Корисні напої). Протягом денного відпочинку дітям було запропоновано повторити англійські слова, пов'язані з водою, знайшовши їх у кросвордах, та пояснити їхнє значення. Після денного відпочинку наступні заняття та розваги вирішили провести у шкільному саду, де розташувавшись на м'якій зеленій травичці, спочатку обговорили важливість вживання води та як обирати здорові напої.Після дискусії, яка проходила англійською мовою, діти разом з вчителем розпочали два експерименти:Salty Potato Experiment (Osmosis Science Experiment) (експеримент з картоплею в солоній та "живій" воді ) та Coca Cola and Milk Experiment (експеримент з кока-колою та молоком,де молоко додали у склянку з кока-колою) . А поки чекали аби побачити результати експериментів, наш друг Калле допомагав дітям відповідати на запитання вікторини про воду та усе, пов'язане з нею, грав з ними в гру "Say as I say" , провів енерджайзер “Rain Storm”. Після веселих заряджаючих вправ усім було цікаво побачити результати експериментів : діти побачили на власні очі і навіть відчули на дотик що робить "жива вода" та вода з сіллю з клітинами рослин, те ж саме вона робить з клітинами людського організму. Не менш цікавим виявився і результат експерименту «Кока-кола та молоко»,де у пляшці з кока-колою виявили жахливий на вигляд та брудний осад в результаті реакції фосфорної кислоти улюбленого, але дуже шкідливого напою та лужного розчину молока. Тож діти із задоволенням випили по склянці молока та зрозуміли, що таке здорові та шкідливі напої. 
Коли цікаві заняття та екперименти завершились, до вечері залишилось не багато часу, тож діти разом з нашим молодим волонтером пішли грати в ігри на шкільний спортивний майданчик, адже рух і спорт - це здорово!!!!
#GoCamp2017 #UkraineGoesGlobal #GoGlobal #LanguageCamps























Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...