31.05.17

Go Camp-2017. Food.Nutrition

У третій день роботи мовного загону, 31 травня, його вихованці продовжили свою діяльність за темою Healthy Body and Healthy Eating ( "Здорове тіло та здорове харчування" ) у цікавій, веселій та незвичайній формі: дітям було запропоновано провести день та завершити свій проект Food.Nutrition ("Їжа та харчування" ) за межами табору - на лісовій галявині, поєднавши приємне з корисним. Вчора усі домовились принести до табору фрукти, овочі та інші продукти, які ,як діти виявили в результаті вчорашнього підготовчого етапу проекту, входять до страв, що складають основи здорового харчування. Отже, сьогодні вихованці разом з нашим неперевершеним волонтером Калле з радістю та задоволенням зустріли повідомлення вчителя про похід до лісової галявини та цілу низку різних цікавих заходів, які планувалось там провести. 

Директор школи теж долучився до нашого проекту: діти отримали гречану крупу для традиційної у поході каші, фруктовий сік і навіть , аби присмачити кашу, приніс нам добрий шматок українського сала , яке всупереч хибним думкам про свою шкідливість, насправді є корисним продуктом, оскільки допомагає виводити холестерин з крові !
Тож, зібравши усе необхідне для походу та проекту, уся наша англомовна сім'я вирушила на місце відпочинку та пізнавальних розваг. 
Оскільки вчитель з активістами загону обстежили галявину напередодні, було вирішено приєднати до проекту і тему екології , організувавши її прибирання, оскільки там виявилось сміття, яке залишилось від "відпочинку" несвідомих та байдужих людей. Тож, прийшовши на місце та озброївшись пакетами для сміття та рукавичками, діти прибрали галявину та ліс навколо неї. Галявина і дійсно стала дуже гарною, ніщо більше не псувало наш настрій. 
Обговоривши план заходу та розділивши місцину на ділянки для кухні, ігор та власне відпочинку , усі зайнялись своїми справами: розкладали вогнище, готували салат зі свіжих овочів, робили Fruit Art - вироби та аплікації з фруктів на тарілках, пізніше ці вироби з апетитом з'їли в якості фруктових салатів. А ті, хто не був зайнятий приготуванням страв, мали нагоду пограти в різні ігри, запропоновані вчителем з метою team building (об'єднання команди, побудова дружніх стосунків): "Say what I say, do what I say", "Hot potato" та інші веселі ігри. Наш Калле намагався брати участь у всьому - і в іграх, і в приготуванні страв. В процесі приготування страв розпитував дітей про наші українські страви, особливо про сало  Усі разом діти відповідали на його запитання, дуже приємно було чути розмови дітей з іноземцем англійською в процесі невимушеного спілкування. 
Завершальним етапом проекту та кульмінацією в сьогоднішньому поході стала смачна гречана каша, приправлена українським салом з цибулькою, присмачена свіжим овочевим салатом та "підкопчена" димом вогнища, на якому її готували. Вихованці пригостили своїми "здоровими" стравами директора школи  та начальника табору, яких запросили до себе на галявину скуштувати продукти нашого проекту про здорове харчування. 
Наразі у таборі тривають Evening Fun (вечірні розваги), але чесно кажучи, дітям найдужче подобається спілкуватись з Калле, нашим гостем і другом, в процесі спілкування з яким вони не тільки вивчають англійську , а відбувається насправді міжкультурний обмін - він дізнається більше про нас, нашу країну, а ми - про його країну та її культуру.
#GoCamp2017 #GoCampSchools #UkraineGoesGlobal
























Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...