13.09.15

Англійські пісні у вивченні англійської мови



Ми часто чуємо, що найкраще вивчати іноземну мову, потрапивши в середовище носія. Але що, як далеко не всім це по кишені? Уявімо на секунду, що вам пощастило і ви вже в анломовній країні. Як за своєю сором’язливістю ви будете просити перехожих поділитися секретами їхньої мови? Як показує практика, з нами залишається тільки те, що ми чуємо в спокійній атмосфері. Пропоную ефективний та цікавий спосіб, котрий занурить вас у світ розмовної англійської мови, навчить розуміти та користуватись хитрощами практичних знань, якими володіє англомовне населення. Отже, представляю вашій увазі англійські пісні як інструмент вивчення англійської мови – новий розділ мого блогу, за допомогою якого ви отримаєте бажані знання, а також по-новому глянете на улюблені англійські пісні (можливо, деякі з них сприйматимуться по-іншому, коли відкриється їх таємний зміст.

Як пісні допомагають у вивченні мови

 Пісні лунають всюди: їдемо на навчання або на роботу – слухаємо радіо в маршрутному таксі; прибираємо вдома – включаємо музичний канал; виходимо на ранкову пробіжку – плеєр та навушники є неодмінними супутниками. Улюблені іноземні пісні прокручуються в пам’яті та ми частенько їх наспівуємо, навіть не знаючи мови. Ось чому вони займають одне з перших місць в рейтингу корисних мовних інструментів. Давайте спробуємо згрупувати та проаналізувати основні плюси використання пісень для вивчення англійської мови:
 1) Це легко! Чому? Тому, що пісня являє собою завершену історію, яка складається з коротких та часто досить простих речень. Їх нескладно запам’ятати та відтворити, тим більше якщо читати текст одразу прослуховуючи пісню.
 2) Це ефективно! Згадайте зі школи, що римовані тексти легше запам’ятовувались, ніж проза. Деякі пісні буквально засідають у голові та прокручуються знову і знову. Плюсом є і те, що ви бачите нове слово і паралельно чуєте його правильну вимову. І не виникає лишніх питань, наприклад «як вимовити цей відкритий склад в кінці слова?» або «як ця буква правильно читається в даному випадку?». 
3) Це потрібно! Багаторазове прослуховування улюблених англійських пісень не викликає втоми, а часто повторювані слова надовго залишаються в пам’яті. За допомогою пісень можна поповнити словниковий запас, на практиці зрозуміти англійську граматику та покращити сприйняття англійської мови на слух. 
4) Це цікаво! Наспівувати тексти відомих пісень правильно це насамперед красиво. Погодьтесь, «йо ма ха, йо ма со» та «фрістайла» зараз викликають тільки насмішки зі сторони оточуючих.  Ще й до всього багатьом справді інтересно дізнатись зміст улюблених пісень.

Техніка роботи з англійською піснею Загальна техніка роботи з англійською піснею полягає на виконанню наступних етапів

1. Вибір пісні. Найкраще вибирати ті музикальні композиції, котрі ви любите, особливо на початок. Якщо ви вирішите взяти будь-яку пісню, яка не викликає у вас позитивні емоції, то швидше за все, бажаного результату ви не досягнете. Оскільки найважливішим є багаторазове прослуховування, а нелюбима пісня вам швидко надоїсть та може викликати відразу до даного методу взагалі. 
2. Прослухайте уважно пісню від початку до кінця. Спробуйте “вловити” значення окремих слів. 
3. Прослухайте композицію ще кілька разів, при цьому вголос проговорюйте все, що запам’ятали. Спочатку ви не зможете точно відтворити весь текст, але саме завдяки проговоренню почутих слів (нехай навіть вони здаватимуться вам абракадаброю) ви щоразу чіткіше і більш правильно будете їх вимовляти.
 4. Знайдіть текст обраної вами пісні та перекладіть його самостійно, використовуючи словники. Звертайте увагу на вимову слів у транскрипціях. 
5. Знайдіть переклад даної пісні та порівняйте зі своїм. Проаналізуйте всі відмінності.
 6. Включіть пісню та одночасно з прослуховуванням читайте правильний текст. З кожним наступним разом намагайтеся все більше наслідувати манеру співака, імітуючи його вимову, наголоси, інтонації. Це допоможе дати раду з важкими та незвичними звуками в англійській мові. 

Повторюючи за вчителем або викладачем на уроці, ми боїмося здатися смішними, помилитись, тому закриваємось в собі. А наодинці з собою немає жодної напруги, тому навчання проходить легко і невимушено, а головне цікаво. 

7. Через деякий час прослуховуйте пісню та підспівуйте без тексту перед очима, тренуйтеся по пам’яті відновлювати слова. З кожним наступним разом буде виходити краще. 

Пам’ятайте, що чим частіше ви будете слухати вивчену вами пісню, тим швидше почнете розпізнавати на слух заучені слова та вирази в інших композиціях.

Спробуйте розібрати кілька композицій за допомогою даної схеми. Вас приємно здивує те, наскільки більше ви будете вловлювати знайомих слів у суцільному потоці англійських текстів.
Першоджерело: https://liuro.com.ua/anhlijski-pisni-jak-instrument-vyvchennja-anhlijskoji-movy/

ПІСНІ  З ТЕКСТАМИ ВИ МОЖЕТЕ ПРОСЛУХАТИ НА СТОРІНЦІ "Songs w lyrics"

 https://alla-myworld.blogspot.com/p/songs-w-lyrics.html





Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...