30.05.17

Хроніки GoCamp-2107

30 травня, другий день роботи мовного загону у рамках міжнародного проекту Go Camp був не менш насичений, ніж попередній. Розпочався він з ранкової зарядки, яку разом із усіма вихованцями пришкільного табору виконував і наш новий інозмний друг, Kalle Vikman, який намагався не відставати у вправах від українських дітей. ☺ Якимось чином, а скоріше усього, завдяки фейсбук, усі в таборі знали, що у Калле сьогодні День народження. Тож після зарядки, під час організаційної лінійки усі дружно привітали 23-річного хлопця традиційною англійською піснею Happy Birthday, а малеча ще й подарувала йому сувеніри, зроблені власними руками. Після привітання Калле здивував усіх дуже гарною українською мовою: "дякую, дуже приємно, дуже". Тож міжкультурний обмін ми побачили у дії. ))



Після сніданку вихованці мовного загону та наш новий фінський друг зустрілись у своїй творчій загоновій майстерні, якою став на час роботи табору кабінет англійської мови. Звичайно ж, діти привітали Калле у тісному "сімейному" колі, підготувавши для нього "surprise" у вигляді солодкого столу та його власного портрету, який намалював Нікіта Сторчовий, лідер нашого загону і творча особистість.Калле також прийшов сьогодні до нас не без подарунків - він подарував прапор #GoCamp , який через волонтера передали для школи з офісу організації, та пригостив дітей смаколиками з Фінляндії.
Темою сьогоднішнього дня було "Здорова їжа. Харчування". Тож у першу половину дня після усного заняття та дискусії по темі кожна з медіагруп загону отримала завдання на день. Група молодших вихованців працювала над оформленням загонового місця, а також рекламного постеру "Fruit and Vegetables", а дві старші групи об'єднали свої зусилля у створенні медійного відеопроекту "Nutrition. Healthy Food".
А після обіду та денного відпочинку, старші вихованці разом з волонтером розучували танець, який вони вирішили продемонструвати під час презентації свого загону перед усім табором, а молодша група, в якій одні дівчатка 4-7 класів, розучували енергійний та яскравий танець Cheer leaders (команди підтримки) , який вони зможуть виконувати під час змагань та конкурсів в рамках обраного нами напрямку Sports and Health протягом усього часу роботи мовного загону.
Увечері мовний загін приєднався до інших загонів, наші хлопці разом з Калле взяли участь у товариській зустрічі-змаганні з футболу.
Протягом усього дня було багато спілкування, звичайно ж англійською. З кожною хвилиною спілування діти дізнаються та запам'ятовують все більше англійських слів та фраз як від вчителя та волонтера, так із словників, які їм таки доводиться використовувати,не дивлячись на те, що навачальний рік скінчився.
Тож, усі отримали черговий позитивний заряд енергії від пережитих за день емоцій протягом спілкування і виконання активностей,та вечірнього футболу.
А після вечері діти вручили нашому Калле ще один подарунок, який є безцінним, оскільки він був виконаний власноруч одним з вихованців нашого мовного загону. Це був портрет Калле, якому він був приємно здивований і вражений, що було видно по його очах, ну і , звичайно ж, по його словах вдячності.
#GoCampUkraine #GoGlobal #GoCamp2017 #GoCampSchools





















Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...