11.07.16

Матеріали для проведення першого уроку 2016/2017 н.р. до 25-ї річниці Незалежності України

Неначебто  лише учора дзвенів останній дзвоник у школі, а літо ось тільки-но розпочалось. І прокидаєшся ще за звичкою рано, боячись спізнитись до школи, а прокинувшись розумієш, що ти у відпустці і налаштовуватись на урок ще не треба. Але навіть зараз особисто я не думати про школу не можу.  Яким буде наступний навчальний рік?  Майже щодня роблю нотатки у своєму записнику аби не забути власні ідеї, які виникають коли я мимоволі подумки аналізую минулий навчальний рік.
Звичайно ж, новий навчальний рік традиційно розпочнеться з Першого уроку виховного спрямування. А оскільки у 2016 році в нашій країні відзначається 25-та річниця Незалежності, то і тематика Першого уроку присвячена саме цій даті. 
Міністерство освіти і науки України рекомендує загальноосвітнім та професійно-технічним навчальним закладам розпочати 2015-2016 навчальний рік Першим уроком, тематика якого відповідала б принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом МОН від 16.06.2015 № 641.
Тема Першого уроку в 2016/2017 навчальному році - «Щоб у серці жила Батьківщина: до 25-річчя незалежності України».
Конкретну тему такого уроку навчальні заклади визначають самостійно.


При обранні теми, підготовці і проведенні уроку доцільно звернути увагу на питання історії українського державотворення, розвитку та зміцнення держави, історії державних символів України. Це може бути урок- роздум про історичну долю України, героїку сучасних захисників суверенітету і територіальної цілісності країни, розмова з учнями про сьогодення і перспективи України. Доречним буде також запрошення на Перший урок учасників Революції Гідності, ветеранів і учасників російсько-української війни, волонтерів.
На просторах інтернету можна зустріти безліч матеріалів до проведення Першого уроку, я переглянула багато розробок та сценаріїв, але  хочу поділитися матеріалами, які мені найдужче сподобались. Але все ж обирати вам.







Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...