28.07.16

Вступ-2016. Вступникам про зарахування (ВІДЕО)

Цьогорічні правила змагання за звання студента багато в чому позначилися словом “уперше”.  Багато нововведень, усе несподіване й ніби складне. Та лише на перший погляд. Реформатори небезпідставно доводять прогресивну суть новинок та бачать у них шлях до модернізації всієї освітньої галузі країни.
27 липня о 18.00 закінчилась подача документів на вступ до ВНЗ, від абітурієнтів зареєстровано майже 2 млн заяв.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.
В цілому документи подали 574,1 тис. абітурієнтів.
На бакалаврат подано 1 млн 302,3 тис. заяв, на магістратуру - 265,4 тис. заяв, на кваліфікацію спеціаліста - 130,1 тис. заяв, молодшого спеціаліста - 256,6 тис. заяв.



Рішення написати заяву на контракт абітурієнту слід приймати лише після того, як буде анульовано його рекомендація до зарахування на навчання за державним замовленням – не раніше 1 серпня 2016 року.
Як повідомляє сайт Кабміну, до МОН надходить багато звернень від абітурієнтів стосовно того, що приймальні комісії ВНЗ пропонують вступникам терміново, не очікуючи результатів конкурсу на держзамовлення, писати заяви на навчання на контракті. Немає жодних причин цього робити, конкурс на контракт проводитиметься пізніше, тому кожен встигне подати документи, якщо в абітурієнта взагалі виникне таке бажання, – зазначили в Міносвіти.

Заяви на допуск до участі у конкурсі для вступу на навчання за рахунок коштів фізичних або юридичних осіб – тобто на контракт – можна подати до 12 серпня - протягом 11 днів після оприлюднення списку рекомендованих до зарахування на бюджет.

Список рекомендованих на навчання за бюджетні кошти буде доступний для всіх 1 серпня. Вже тоді кожен абітурієнт знатиме, чи проходить на бюджет. З 1 по 5 серпня рекомендовані до зарахування повинні будуть принести оригінали своїх документів у виші, де вони отримали місце держзамовлення.
В цьому році, якщо вступник не подасть вчасно оригінали своїх документів, бюджетне місце буде просто анульовано, а не переходитиме тому, хто не пройшов на бюджет раніше. Таким чином, після першого числа список зарахованих на бюджет не збільшиться, тому абітурієнти, які не пройшли, можуть не чекаючи вибирати університет для навчання на контракті.

Заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун під час прес-конференції «Вступна кампанія. Етап 2 – Зарахування» повідомила:“Наступні 4 дні працюватиме алгоритм, ми будемо переглядати отриману інформацію для того, щоб 1 серпня о 12:00 була опублікована інформація про те, хто і куди потрапляє на місця державного замовлення“.

Зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення до вищих навчальних закладів відбуватиметься до 6 серпня. Абітурієнти повинні будуть подати оригінали своїх документів до 5 серпня. Зарахування на контракт відбуватиметься до 12 серпня.

Немає коментарів :

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...