15.07.16

Календарно-тематичне планування з англійської мови на 2016/2017 н.р.


Сьогодні  15 липня, вже  середина літа... Не за горами вже й початок навчального року, до якого кожен учитель готується заздалегідь. Найперше, що потрібно нам для успішної роботи - це ретельно продумати та скласти календарно-тематичні плани. Перед відпусткою нас усіх ознайомили з навчальним навантаженням, отже можна сміливо складати плани для тих класів, в яких будемо викладати.
   Насамперед, незалежно від того, скільки років ви пропрацювали у школі, не завадить вкотре переглянути вимоги до планування з свого предмету (а в нашому випадку з англійської мови)  та низку інших методичних матеріалів. Адже  планування процесу навчання англійській мові має передумовою планування його результатів на різних за тривалістю відрізках часу. Це означає, що на початку курсу навчання вчитель повинен
    • передбачити хід навчання,
    • мати уявлення про результати, що можуть бути отримані в кінці курсу навчання.
(Якщо вам нецікава стаття, ви можете відразу перейти до планування  СЮДИ , якщо все ж є бажання  освіжити в пам'яті  основні моменти щодо планування, натискайте кнопку "читати далі" ☺

Головна мета планування - науково обґрунтована організація навчального процесу та досягнення оптимального засвоєння навчального матеріалу, визначеного Програмами з іноземних мов.
Успішність планування навчального процесу  забезпечується урахуванням таких умов:
- цілей навчання англійській мові ,
- психологічних закономірностей та основних етапів формування мовленнєвих навичок і умінь,
- наявних засобів навчання,
- основних методичних вимог до сучасного уроку ,
- психологічних факторів навчання (вік учнів, рівень їх загального розвитку, коло інтересів, бажань, нахилів) і педагогічних факторів навчання (ступінь навчання, мовна та мовленнєва підготовка учнів).
Календарно-тематичний план - це проект, в якому подаються теми, визначаються загальні дидактичні завдання, встановлюються терміни вивчення тем, поділяється за чвертями навчальний матеріал, визначаються способи підсумкового та тематичного контролю, вказуються основні дидактичні засоби,  визначаються кінцеві цілі в результаті вивчення певної теми, розкривається конкретна тема та підтеми, визначається послідовність формування навичок та вмінь, а також кількість уроків, що відводяться на досягнення активних цілей циклу уроків, вказуються способи контролю та завдання  дому, додається перелік засобів навчання
Основою для календарно-річного плану є навчальні програми з іноземних мов та навчальний план. 
Календарно-тематичний план складається учителем на основі орієнтовного плану, який міститься в книжках для вчителя певного класу.

В своєму блозі я вже розпочала публікувати календарно-тематичне планування у вкладці  PLANS .  Тому, якщо вас цікавить планування з англійської , слідкуйте за оновленнями вказаної сторінки. 

3 коментарі :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...